Skal du have gæster, og mangler du inspiration til en lækker og nem ret, som vil falde i alles smag – så kan du med fordel prøve en god gang gammeldags boller i karry. Selv om hovedingrediensen i boller i karry er – ja, karry, er det ikke en ret, som er særligt krydret eller stærk. Langt de fleste kan være med på boller i karry. Og de fleste mennesker – børn inklusive, finder retten både lækker og velsmagende.

Boller i karry – nem festmad uden de store armbevægelser

En stor fordel ved at vælge boller i karry, når mange mennesker skal bespises, er, at det sagtens kan laves i store mængder. Og du kan endda vælge at lave dine boller i karry dagen forinden – boller i karry kan sagtens holde sig på køl, og bliver som regel blot bedre af at få lov at stå i køleskabet og trække natten over. På den måde slipper du for at få dit hjem fyldt op med mados, lige inden gæsterne kommer. Du kan blot stikke gryden i ovnen eller varme retten op på komfuret et kvarters tid inden den skal serveres.

Boller i karry serveres traditionel med kogte ris, enten jasmin ris eller basmati ris. Du kan vælge at servere en sød eller stærk mango chutney (eller evt. begge dele) som tilbehør, for at give retten et ekstra strejf af det eksotiske. Karry er trods alt en krydderiblanding fra det fjerne østen, og selv om boller i karry har meget lidt at gøre med det traditionelle indiske køkken, kan man sagtens hylde rettens geografiske og kulturelle ophav.

Opskrift på gammeldags boller i karry

Du kan finde opskriften på den danske variant af boller i karry online på dk-kogebogen.dk. Her kan du samtidig finde andre læseres råd og inspiration til, hvorledes du kan forbedre eller variere retten.