Så sidder du der på et værtshus på Christianshavn, som så mange mennesker har gjort det før dig fra helt almindelige arbejdere til politikere, kunstnere, bohemer og alle de andre.

Men du ved også, at du ikke kan bo der for evigt, så turen hjem skal klares på et tidspunkt, men om du så tvivler, om du har fået for meget at drikke, eller om du ikke er sikker på, at du kan klare turen helskindet hjem, så kan det være på ens plads lige at “tage temperaturen” på sig selv.

For man skulle nødig begynde at køre spirituskørsel, og selv hvis man lader bilen blive hjemme, og man agter at gå hjem, fordi man kan klare det i gåafstand, så er det også farligt at gå beruset hjem og specielt på Christianshavn, hvis man kan falde i havnen.

Skulle det ske en vinterdag, så er man nok solgt til stanglakrids, før man selv er klar over det.

Som det første vil vi dog lige slå fast, at nager man en tvivl, så har man nok fået rigeligt og bør tage sig sine forholdsregler derfra.

Men derfor kan man alligevel gøre sit for lige at male efter på stedet, om man har fået for meget at drikke, og vi mener ikke, at du skal gøre det med sådan et transportabelt alkometer, som man kan købe.

Den slags kan alligevel ikke måle præcist nok.

Men du kan forsøge at gå på en lige linje fra hæl til skosål og tælle ned fra 1000 imens. Slingrer man for meget, har man drukket for meget.

Kan man heller ikke pege armene til hver side som Jesus og skiftevis trykke med de respektive pegefingre i udbøjet funktion, så skal man også se at finde hjemad.

Hvis betjeningen på stedet ligefrem også siger, at man har fået for meget, så er der nok også noget om det.