Når et ellers smukt og robust sæbebehandlet trægulv bliver slidt i overfladen – hvilket uvægerligt vil ske, såfremt gulvet bliver betrådt på daglig basis – vil det hurtigt blive grimt og plettet. Dette skyldes, at den beskyttende hinde af sæbe, som gulvet modtog, da det blev lagt (eller efter seneste gulvafslibning) med tiden slides bort, og efterlader træværket blottet og ubeskyttet.

Gulvets overflade vil tørre ud, og træværkets porøse fibre vil suge spildte væsker som for eksempel kaffe eller te til sig som en svamp. Hvor gulvets overflade i begyndelsen var afvisende over for væsker, som nemt kunne tørres bort med en klud, vil disse nu danne grimme skjolder, som ikke kan fjernes selv ved grundig gulvvask.

Det samme gør sig gældende for støv og snavs, som trædes ned i træværkets overflade, der hvor gulvet hyppigst betrædes. Her indlejrer skidtet sig i fibrene, og danner de grimme og velkendte slidspor, som er kendetegnet ved at de gør det før så smukke og lyse trægulv gråligt og mat i overfladen. Slidspor kan, i lighed med oven for nævnte pletter og skjolder, ikke vaskes bort, og får gulvet til at se permanent snavset ud.

Hvordan kan mit slidte trægulv blive pænt igen?

Der er kun én måde, hvorpå dit trægulv kan få sin smukke og ensartede overflade tilbage, når først slitagen har nået dette stadie. Du bør kontakte din lokale gulvmand med henblik på at få udført en grundig og effektiv gulvafslibning, som kan fjerne alle de overfladiske skønhedspletter, som har bemægtiget sig dit før så flotte trægulv. En dygtig gulvsliber kan, på baggrund af sin ekspertise og erfaring, bedst vurdere, hvor grundigt han skal gå til værks med slibe maskinen. Samtidig kan han efterbehandle gulvets overflade, så du får præcis det trægulv, du ønsker dig.

Du kan få et tilbud på gulvafslibning på https://gkservice.dk/gulvafslibning-svendborg/