En lejlighed eller et hus kan udstråle personlighed og charme på mange måder. Det kan for eksempel være, at det oprindelige bindingsværk eller stråtag er bibeholdt, at loftet er dekoreret med stuk, eller at vinduer og døre stadig har de oprindelige fyldninger og unikke udskæringer. Mange boliger er nænsomt restaureret hen over årene med det formål at bevare det oprindelige udtryk og den fine originalitet, som kendetegner mange ældre huse. Desværre er der også mange boliger, som har måttet lide under udskiftninger i det oprindelige interiør, og mange af dem står ikke til at redde – det er ganske enkelt umuligt at genskabe den stemning og ånd, som var til stede i de mange gennemførte håndværksmæssige finesser.

Derfor bør du være opmærksom på, om gulvet i dit hus eller din lejlighed er det originale trægulv. Et trægulv kan sagtens fremstå snavset, skrammet, ormædt eller måske smadret til en grad, hvor det kan lade til, at alt håb er ude, men stadig være intakt og blot have brug for den rette behandling. Hvis dit trægulv holder en vis kvalitet – og det gør trægulve i boliger fra før anden verdenskrig som regel – kan det sagtens vise sig blot at have brug for en afhøvling og efterfølgende behandling. Du vil blive overrasket over, hvor meget en afhøvling med efterfølgende slibning kan gøre for dit slidte trægulv. Alle skrammer, ridser, misfarvninger, pletter og ujævnheder som følge af vandskade skrælles af, og under det falmede lag af nedtrådt skidt og snavs kan der gemme sig et helt nyt gulv – som med den rette efterbehandling kan komme til at stråle af liv og personlighed, og give et helt nyt og unikt udtryk til rummene i din bolig.

Du kan med fordel læse mere om slibning af gulv på gkservice.dk, og evt. kontakte dem med henblik på en professionel vurdering.