Når du køber en bolig, er det selvfølgelig vigtigt, at dit navn kommer til at stå på skødet. Dermed er det officielt, at du ejer boligen. Det er også med til at gøre, at den tidligere ejer ikke længere kan optage lån i huset. Det er altså en detalje, men en meget vigtig en i forhold til at købe en bolig. 

Som sådan er det faktisk ikke svært at få tinglyst skødet – hvis du ved, hvad du gør vel at mærke. Hvis du ikke gør, kan det blive både besværligt og tidskrævende for dig. Derfor vælger de fleste at få en advokat til at stå for det. Advokaten har gjort det hundredevis af gange, ja, tusindvis af gange, og kan derfor gøre det på ingen tid. Det, der vil tage dig lang tid at finde ud af, klarer advokaten hurtigt. 

Derfor koster det heller ikke så mange penge for dig, hvis du vælger at få en advokat til at tinglyse skødet. Når det er så hurtigt for dem at gøre det korrekt, kræver de ikke det helt store honorar. Se et eksempel på priserne på https://eboligadvokat.dk/skoede/ 

Hvis du selv starter med at tinglyse skødet, men så opdager, at du har begået en fejl, kommer det til at koste dig penge at få rettet skødet igen. Der vil du helt sikkert gerne være sikker på, at du får det gjort ordentligt. Derfor vil det være naturligt, at du i hvert fald nu vælger at hyre en advokat til at hjælpe dig. Det sikrer selvfølgelig, at der kommer styr på skødet, men det er ærgerligt, at der kom rod i det til at starte med; hvis du havde hyret advokaten, var det jo ikke sket. 

I forhold til hvor mange penge du i forvejen bruger på et huskøb, er det virkelig peanuts de penge, som du skal betale boligadvokaten. Det smarteste er derfor, at du gør det og er sikker på, at der er styr på alt.