Isolering er miljøvenligt. Så enkelt kan det siges. Særligt hvis du vælger de rigtige materialer. Men uanset hvordan du griber din efterisolering an, så bidrager du til at nedsænke CO2-udslippet, og det skåner miljøet. Om end det ikke er meget, du kan gøre som enkeltperson, så er det et lille slag for miljøet, der hurtigt kan blive større, hvis flere mennesker gør det.

Vi har talt med Efterisolering Danmark (https://www.efterisoleringdanmark.dk/hulmursisolering), der er specialister i efterisolering af private hjem, og de fortæller, at der er store besparelser at hente. Ikke kun på CO2-udslippet, men også på varmeregningen.

Efterisolering af loft og hulmur

Har du et hus, hvor loftisoleringen ikke er tykkere end 50 mm, og du vælger at efterisolere, så tykkelsen bliver minimum 250 mm, så nedsætter du CO2-udslippet fra dit hjem med 1.000 kilo om året. Og oven i hatten giver det en besparelse på op mod 3.500 kr. om året, ifølge tal fra Energiministeriet.

Kombinerer du loftisoleringen med en hulmursisolering, så kan du opnå endnu større besparelser. Særligt i lidt ældre huse, hvor det er muligt at spare helt op til 50% på varmeregningen blot ved at efterisolere.

En sidste ting, du kan gøre, er efterisolere under gulvet i stueplan, hvis du har et virkelig gammelt hus. Men det er en omfattende opgave, og kan bedst svare sig at tænke ind, hvis du alligevel skal skifte gulvet.

Hvad koster en efterisolering?

Prisen for en efterisolering varierer alt efter hvor omfattende arbejdet er og hvilket materiale, du ønsker at anvende. Overordnet er hulmursisolering den billigste løsning. Det koster mellem 5-10.000 kr. at hulmursisolere og giver en besparelse på ca. 3-4.000 kr. om året på din varmeregning. Det betyder, at tilbagebetalingstiden kun er 2-3 år.

Loftet er lidt dyrere at isolere, da der skal etableres en dampspærre, og derfor er tilbagebetalingstiden lidt længere. Som regel 6-8 år.

Udover et lavere CO2-udslip og en lavere varmeregning, så fører en efterisolering også højere komfort og bedre indeklima med sig.